Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Lucemburský premiér má jasno, vy zjevně ne. Demokracie se nerovná politika. Demokracie je udržována mocí zákonodárnou (politici), výkonnou (státní aparát) a kontrola obou mocí (zde patří média, ombudsman, NKÚ a pod.). Ti vytvářejí prostor pro svobodný život a podnikání. Jednotlivé složky musí být na sobě v rozhodování nezávislé a je nepřípustné, když jedna osoba aktivně vystupuje a ovládá moc ve více složkách, to je střet zájmů. Lucemburský premiér měl namysli právě toto.

7 1
možnosti
VM

Mimo media která jsou v soukromých rukou, ta žádnou povinnost kontroly nemají.

2 0
možnosti
MR

Co mně zarazilo byl dnešní rozhovor Sobotky kde mimo jiné se opřel o rozhodnutí poslanecké sněmovny, jež bylo vůlí lidu ...

1 0
možnosti
VM

Pro velké zákulisní hráče jako finančník Zdeněk Bakala, majitel konkurenčního mediálního impéria, je Babiš nepřítelem číslo jedna už dávno. Červená kontrolka se naplno rozblikala ale až před několika týdny, kdy vláda schválila převedení OKD zpět do vlastnictví státu. Souboj byl ovšem o to, přes jakou firmu se tak stane - a kdo tím získá přístup ke všem dokumentům z doby privatizace.

Po dramatických tahanicích ji nakonec dostal do rukou státní podnik, který spadá pod Babišem řízené ministerstvo financí. Podle našich informací policie chystá v souvislosti se skandálním privatizačním tunelem v OKD obvinění několika osob - a je prý pravděpodobné, že mezi nimi bude i Zdeněk Bakala, a možná i premiér Sobotka.

Odstranění miliardáře Babiše z politiky je jednoznačně v zájmu miliardáře Bakaly, jemuž před lety jako ministr financí Bohuslav Sobotka přiklepl OKD (včetně hornických bytů) za směšnou cenu - a tím ho miliardářem učinil. Toto je zřejmě hlavní důvod, proč je nutné dostat Babiše z ministerstva financí, z vlády a politiky vůbec. Kauza takzvaných korunových dluhopisů je jen neexistující jitrnice. Dokumenty z privatizace OKD jsou však velmi konkrétní a nepochybně silně pepřené čtivo.

11 2
možnosti
AM

Podle "našich informací"?

Kdo je MY?

1 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS