Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Babiš je všechno možné, jen ne debil! Takové označení spíše přísluší, bohužel ministryni, která se ve zdánlivém soukromí, předvádí před televizním štábemRv

3 3
možnosti
Foto

Ano, byl spáchán ideozločin. Ono nejde o to, že to odvysílala ČT a Maláčová to řekla, ale že si to MYSLELA! Neb věta je vyjádřená myšlenka! A myslet - to je zločinné! :-P

1 1
možnosti

"Žádné pozitivní uspořádání věcí se nemůže podařit tam, kde zdivočí lidská duše." (papež Benedikt, Spe salvi)

2 0
možnosti

Žurnalista má hledat především pravdu. Nedovedu si představit, že by některý novinář na světě takový materiál nezveřejnil. Kromě toho je každý člověk odpovědný za to, co dělá a říká, bez ohledu na to, jestli se nahrává nebo ne.

Nevím, co si představujete pod pojmem novinářská etika. Třeba to, kdyby se Maláčová usmívala do kamery a vykládala, jak je Babiš skvělý, jak to dělá dobře, a pak mimo záznam řekla tohle? Je snad podle vás etické před veřejností předstírat? Novinář má odpovědnost vůči čtenářům, divákům a posluchačům, k nimž se vztahuje jeho práce a ke kterým by se měl chovat eticky. Vůči politikům žádné závazky nemá.

8 0
možnosti

Kodex České televize: Čl.15.1: "Česká televize respektuje neveřejnost lidského soukromí a právo každého učinit předmětem svobodného rozhodnutí, co ze svého soukromí zpřístupní jiným osobám. Jestliže však původně soukromé počínání může ovlivnit věci veřejného zájmu (například výkon funkce nebo dodržování právních norem), může po zvážení všech okolností o takovém jednání informovat, a to zvláště ve vztahu k osobám veřejného zájmu".

Výrok, že ",„je bordel, co ten Babiš udělal a teďkon to všichni musíme slíznout“, prohodila před štábem pořadu 168 hodin ministryně Babišovy vlády Maláčová, nikoliv paní Maláčová u plotny. Rozhodnutí tvůrců její poznámku zveřejnit bez úprav, tedy včetně nelichotivého označení, jednoznačně splňuje podmínky veřejného zájmu. Nešlo totiž o žádné "soukromé počínání" paní Maláčové, ale o její zřetelné označení předsedy vlády Andreje Babiše za konkrétního viníka (spoluviníka) stávající kritické situace s následky ochromení země a statisíci nemocnými a s mrtvými, to vše z úst jeho vládní kolegyně. Právě u vládních politiků včetně Maláčové jsme denně svědky vyhýbavé, alibistické neochoty oficiálně přiznat podíl vlády, resp. jejího premiéra na současné tragické situaci v zemi. Kritika zveřejnění výroku ministryně v pořadu 168 hodin některými politiky, zejména z ANO, (viz Kořanová a spol.) nebo lidmi, kteří bez ohledu na jasný veřejný zájem označují zveřejnění v pořadu za "neetické", nemůže být nadřazena jednomu z aktuálních úkolů veřejnoprávní žurnalistiky: přinášet konkrétní a autentická svědectví o chování politiků při ochraně životů a zdraví občanů České republiky. Zveřejněním výroku členky vlády Maláčové tým pořadu 168 hodin takový úkol v souladu s Kodexem České televize bezezbytku splnil. Platit koncesionářský poplatek za politickou mlhu, naprosté lži a růžové nátěry stovek rakví s českými oběťmi čínského viru je pro pokrytce. Stejně jako dupat spolu s politiky po České televizi za její cenné svědectví. Díky, Nora Fridrichová a kolegové!

6 0
možnosti

JIstě, je to projev nekulivovanosti novinářů. Stejně tak je to projev nekulivovanosti političky. Když jednou kopev dresu mužstva, které má za kapitána AB, tak se podle toho chovám, a pokud mám proti němu zásadní výhrady, tak z těch výhrad udělám veřejné prohlášení a ten dres svléknu.

Samozřejmě to půjde všechno do ztracena. To byl náhodný úlet.

4 1
možnosti
Foto

J81a13n 37A24n77d93r81l33e

19. 10. 2020 22:06

mně fascinuje, jak každý, včetně Vás autore, řeší v prvním plánu novináře a až ve druhém podstatu "aféry", tedy to co ministryně řekla a že je to evidentně to, co si myslí. A že takové vztahy panují ve sboru zoufalců, co nám vládne, notabene v docela krizové situaci. Já si myslím, že ČT udělala moc dobře, že nám ukázala i takovou tvář vlády a to pomíjím, že to udělala v části pořadu, která ne poněkud "nevážná". A velmi poučné jsou reakce politiků na celou "kauzu" :-P

9 2
možnosti

P66e71t24r 55P72o55l90á59k

19. 10. 2020 22:24

Mozna vas, pane Anderle, otazky etiky a slusnosti nezajimaji. At se stane sebevetsi levarna, hlavne kdyz vam to zapadne do vaseho svetonazoru. Nemam vam to zazle, nejste s timhle stanoviskem v dnesni dobe sam. Mejte se!

6 4
možnosti

Ta Čt, respektive její zpravodajství, je žumpa už dlouho.

9 2
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS